Fietsreisverslagen

Vakantie

Wij gaan sinds het begin van ons huwelijk (eerst met de kinderen, later met z'n tweetjes) met onze caravan op pad.

Sportief zoals wij altijd al waren is daar de laatste jaren een nieuwe vorm van vakantievieren bij gekomen. De caravan moet wat vaker pas op de plaats maken voor onze: Fietsvakanties.

Volgens het katholieke geloof zijn er vele bedevaartplaatsen, de "grote drie" zijn; Rome, Jeruzalem en Santiago de Compostela. In deze laatste plaats wordt de Heilige Jacobus de Meerdere vereerd. Hij was een van de twaalf apostelen.

Het idee om met zijn tweetjes naar Santiago de Compostela te gaan, is tijd geleden ontstaan ( ± 1996). We hoorden dat er verschillende mensen zijn die de tocht wandelend hadden volbracht. Dat leek ons ook wel wat, niet voor dat moment, maar later misschien.

We zijn ons er voor gaan interesseren nadat een kennis van ons deze tocht per fiets gemaakt heeft.

Allereerst hebben wij ons lid gemaakt van het Genootschap van Sint JACOB Nederland. Op deze vergaderingen ontmoeten we hele enthousiaste mensen, die boeiende verhalen vertellen over wat ze onderweg meemaakten.

Nadat we in 2000 naar Santiago zijn gefietst, hebben we in 2001 een fietstocht naar Rome volbracht. Hierover kunnen jullie alles lezen in onze reisverslagen.

Voor vragen, op- of aanmerkingen kun je ons altijd mailen.

U vindt me op Fietspad.nl